Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Iris Apfel : A Fashion Legend


Η 92χρονη παρακαλω Iris Aphel ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα fashion icons της εποχης μας!!!Η πιο εκκεντρικη "γιαγια¨ λοιπον διαθετει ενα απο τα μεγαλυτερα blogs με αρκετους διασημους να την ακολουθουν!!! Αποτελει προτυπο για πολλες νεοτερες fashion bloggers μιας και εχει παραδωσει μαθηματα φινετσας και στυλ και αποτελει "μυθο" για τους ανθρωπους που αγαπουν τη μοδα!!!



Γι αυτο κυριες μου οσες δεν την ξερετε καιρος να τη γνωρισετε!!!

Εχει γεννηθει και ζει εως τωρα στη Νεα Υορκη (ε που αλλου) οπου εχει δηλωσει δεν θα μπορουσε να την εγκαταλειψει ποτε! Σπουδασε διακοσμητρια εσωτερικων χωρων και ιστορια τεχνης και ανοιξε μαζι με τον αντρα της επιχειρησεις υφασματων, πιστα αντιγραφα προηγουμενων αιωνων. Ηταν τοσο καλη στη δουλεια της που ακομα και ο Λευκος Οικος της ζητησε να βαλει τη πινελια της!

Αλλη μια μεγαλη επιτυχια της ηταν οταν το "metropolitan museum of arts" διοργανωσε ολοκληρη εκθεση προς τιμην της με ρουχα απο τη προσωπικη της συλλογη!


Ενας λογος που ηθελα να γραψω για την Iris Aphel ειναι γιατι ειναι μια γυναικα που δεν εχει ταμπου, δεν ειναι ενα συνηθισμενo fashion icon, ειναι μια γυναικα που δεν διστασε να παραδεχτει οτι οσο συχνα αγοραζει ρουχα υψηλης ραπτικης αλλο τοσο τρεχει στις λαικες και τα παζαρια για να ψωνισει οτι της αρεσει και οπως εχει δηλωσει τολμα να  τα συνδυαζει και μαζι! Και τωρα που ειπα συνδυασει...θα την χαρακτηριζα την "μητερα" του mix&match style  μιας και ηταν απο τις πρωτες που το τολμησαν ακομα και τοτε  που δεν μπορουσε να το συνηθισει κανεις στο ματι...λιγα χρονια αργοτερα εχει μπει για τα καλα στη ζωη μας!!!!


Δεν θα μπορουσα βεβαιως να παραλειψω το trent που δημιουργησε γυρω απο τα μεγαλα της κοκαλινα γυαλια!!!Σε κοκκινα, μαυρα, καφε, λευκα αναλογα με το ντυσιμο της..αλλα παντα στο ιδιο μεγεθος και σχημα!!! Πολλα χρονια μετα πεταξαμε τους φακους κι ακολουθησαμε και αυτη τη μοδα!!





Τα μεγαλα κοσμηματα και αξεσουαρ εχει δηλωσει οτι ειναι το φετιχ της!!!Διαθετει μια απο τις μεγαλυτερες συλλογες ενω αυτη η τολμηρη γιαγια δεν εχει διστασει να βαλει επανω της ακομα και αξεσουαρ που προοριζονταν για αγρια ζωα , οπως ελεφαντες, λιονταρια, κρεμαστα αλογων...Και για εκεινη οσα πιο πολλα τοσο καλυτερα ..οπως εχει πει χαρακτηριστικα "the more is more , the less is a bore"






Παρολο την ηλικια της μεγαλοι οικοι την εχουν επιλεξει να ποζαρει διπλα απο διασημα μοντελα φορωντας τα ρουχα τους !!! Η μοδα της δινει μονο χαρα και η χαρα ζωη ενω εχει δηλωσει " Just keep in mind, i am the world's oldest living teenager" !!



Εχει δικη της συλλογη με πολυ ιδιαιτερα παππουτσια τα οποια κυκλοφορουν με την επωνυμια της 

Τελος δεν θα μπορουσα μπορουσα να κλεισω το αφιερωμα μου στο fashion legend που λεγεται Iris Apfel και να μην αναφερθω στο διαμερισμα της που εχει χαρακτηριστει ενα απο τα πιο καλογουστα εκκεντρικα και ακριβα διαμερισματα στο κοσμο!!!Αρκετοι διακοσμητες εχουν παρει μαθηματα του λεγομενου "vintage style" απο το διαμερισμα της!Αξιζει λοιπον να δουμε μερικες φωτογραφιες απο το εσωτερικο του! 











"I don’t expect to find inspiration. It just sort of comes. Sometimes you step on a bug and you get inspired."
. “I’m a color person, I’ve never been known to play it safe. Plus I like big bags. My eyeglasses are so big; they don’t fit into smaller bags.”
. "You have to know yourself and know what you can carry. If you’re not comfortable, no matter how well dressed you are, you’re not going to look right. I’d rather be happy and feel comfy."

IRIS APFEL




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.